Stortlocatie Wieringermeer van Afvalzorg heeft een duurzaam tweede leven gekregen. Energiezorg, een samenwerking tussen Afvalzorg en HVC, heeft er in totaal ruim 11.000 zonnepanelen geplaatst.

Zonnepark Wieringermeer, dat bijna 37.000 m2 beslaat, is gerealiseerd op het gesloten deel van de stortlocatie. Bij dit project wordt gebruik gemaakt van de door Afvalzorg en Rock Solid ontwikkelde, duurzame fundering SolarBase. Een oplossing om zonnepanelen veilig te funderen op stortlocaties, dijken en geluidswallen.

De 11.000 zonnepanelen zullen samen meer dan 3 miljoen kWh per jaar aan elektriciteit opwekken. Deze stroom wordt teruggeleverd aan het net. Het gaat in totaal om het jaarlijkse verbruik van ruim 1.000 huishoudens. De circa 3,2 megawattpiek aan zonnepanelen levert een CO2-reductie op van 1.830 ton. Het is een eerste stap naar een grootschalig zonnepark. De intentie is om het zonnepark de komende jaren uit te breiden naar 14 ha.

  • Periode: 2017-2018
  • Aangeleverde tonnen: 50.000
  • Materiaal: SolarBase
  • In samenwerking met: Afvalzorg

Samenwerken met Rock Solid aan uw volgende project?

Neem contact op
Terug naar overzicht
Wij zijn Rock Solid

Van huisvuil naar nieuwe grondstof


Rock Solid is sinds de oprichting in 2006 een belangrijke speler in de markt van AEC-bodemas. Door bodemas als bouwstof toe te passen in grond-, weg- en waterbouwprojecten wordt bespaard op natuurlijke grondstoffen en wordt een kostenreductie voor aannemers en AEC's gerealiseerd.

Meer over ons