De Terminals zijn de basis voor de offshore windparken Hohe See en Albatros.

Voor het aanleggen van een kade met aanlegplaatsen, opslag- en kantoorruimtes, heeft Rock Solid StabiRock toegepast.

Tot het takenpakket van Orange Blue Terminals behoren onder andere havenlogistieke diensten voor de windparken die op ongeveer 90 kilometer ten noorden van het Waddeneiland Borkum komen te liggen. Er worden ongeveer 88 windturbines geplaatst. De componenten worden met binnenvaartschepen naar de Orange Blue Terminal vervoerd. Vanwege het enorme gewicht van de componenten was er behoefte aan een zeer stevige fundering op het terrein.

Om dit te bereiken heeft Rock Solid in opdracht van Orange Blue Terminals StabiRock toegepast op basis van een voor dit project speciaal ontwikkelde receptuur. Volgens netbeheerder EnBW zullen de twee windparken Hohe See en Albatros in 2019 worden aangesloten en elektriciteit opwekken voor ongeveer 710.000 huishoudens.

  • Periode: 2012
  • Aangeleverde tonnen: 110.000
  • Materiaal: StabiRock

Samenwerken met Rock Solid aan uw volgende project?

Neem contact op
Terug naar overzicht
Wij zijn Rock Solid

Van huisvuil naar nieuwe grondstof


Rock Solid is sinds de oprichting in 2006 een belangrijke speler in de markt van AEC-bodemas. Door bodemas als bouwstof toe te passen in grond-, weg- en waterbouwprojecten wordt bespaard op natuurlijke grondstoffen en wordt een kostenreductie voor aannemers en AEC's gerealiseerd.

Meer over ons